Welke hoogte van kunstgras kiezen?

Welke hoogte kunstgras kiezen?

Wanneer je online op zoek bent naar kunstgras, dan ontdek je al snel dat er veel verschillende hoogtes zijn. Van kort kunstgras van 10 of 20 mm, tot hoog kunstgras van wel 65 mm! Maar hoe weet je nu voor welke hoogte kunstgras je moet kiezen en waarom? Om je een handje in de goede richting te helpen, hebben wij hieronder handige tips neergezet en een keuzewijzer gemaakt. Zo weet je voor welke hoogte kunstgras je het beste kunt kiezen.

De verschillende hoogtes van kunstgras

Er is online ontzettend veel keuze in verschillende hoogtes kunstgras. Daarom hebben wij voor het gemak de hoogtes onderverdeeld in vier categorieën. Deze categorieën zijn:

  • Kort kunstgras: hoogte kunstgras tot 25 mm
  • Middelhoog kunstgras: hoogte kunstgras 25 – 35 mm
  • Hoog kunstgras: hoogte kunstgras 35 – 45 mm
  • Extra hoog kunstgras: hoogte kunstgras boven de 45 mm

Kort kunstgras en middelhoog kunstgras wordt veel gebruikt om op te sporten. Het kan hierbij gaan om professionele sporten, maar ook om sporten in de tuin. Wanneer je het kunstgras wil gebruiken voor (lichte) sporten in de achtertuin, dan zouden wij eerder aanraden om voor middelhoog kunstgras te kiezen. Dit omdat het middelhoge kunstgras wat zachter aanvoelt en je kunt hier fijner  met blote voeten op lopen.

Heb je huisdieren? Kies dan voor middelhoog kunstgras. Het middelhoge kunstgras voelt fijn aan, wordt niet heet in de zomer (wanneer je kiest voor een van onze soorten) en wanneer er onverhoopt uitwerpselen liggen op het kunstgras, kun je dit ook makkelijker opruimen.

Heb je een jacuzzi of zwembad in de tuin? Dan kun je ook dit eenvoudig plaatsen op kunstgras! Het voordeel is dat je geen gele kringen krijgt en dat de bodem van het zwembad goed beschermt is. Je kunt hiervoor iedere gewenste hoogte gebruiken. Let wel op de eventuele pomp van het zwembad/jacuzzi en zorgt dat deze stabiel staat. Lees hier meer over het plaatsen van een zwembad of jacuzzi op kunstgras.

Wil je het kunstgras plaatsen op je dakterras of balkon? Dat kan natuurlijk ook! Wanneer je veel je meubels gaat verschuiven, zoals tuinstoelen, dan raden wij aan om kort kunstgras te gebruiken. Hierbij is het makkelijker om meubels te verplaatsen. Heb je meubels staan die op hun plek blijven, zoals een loungebank? Dan kun je ook prima voor de andere hoogtes kunstgras kiezen.

Van iedere kunstgras hoogte een premium soort

Om het je een wat makkelijker te maken hebben wij 8 soorten kunstgras in onze collectie, welke allen in een van de categorieën past.

Kort kunstgras

Ben je op zoek naar kort kunstgras? Kies dan voor het kunstgras Heuvelrug 20 mm. Dit kunstgras voelt stevig aan.

Middelhoog kunstgras

Wil je middelhoog kunstgras in de tuin plaatsen? Kies dan voor het kunstgras Oosterschelde van 30 mm of het kunstgras Biesbosch van 33 mm hoog. Beide soorten kunstgras zijn middelhoog. Het kunstgras Oosterschelde voelt zacht aan en het kunstgras Biesbosch voelt stevig aan.

Hoog kunstgras

Wanneer je hoog kunstgras wilt plaatsen, overweeg dan het kunstgras Veluwe 38 mm. Dit kunstgras heeft veel garen en voelt daardoor vol en zacht aan. Iets hoger is het kunstgras Wadden met 40 mm. Dit kunstgras voelt vol en stevig aan. Het kunstgras Heide en het kunstgras Groene Jonker hebben beide een poolhoogte van 45 mm. Beide soorten zijn hoog en zacht, maar hebben net andere groentinten.

Extra hoog kunstgras

Het kunstgras Loonse Duinen is het hoogste kunstgras uit onze collectie met een poolhoogte van 50 mm. Dit kunstgras voelt vooral heel stevig aan.

Bekijk hier alle kunstgrassoorten

Tip: vraag altijd gratis stalen aan

Het kiezen van kunstgras is moeilijk, zeker online. Daarom raden wij aan om tijdens het oriënteren kunstgras stalen aan te vragen. Ook al zijn het kleinere stukjes kunstgras, ze kunnen je wel een goed idee geven hoe het kunstgras eruit ziet en hoe het voelt.

Wanneer je kunstgras staaltjes hebt ontvangen, leg ze dan ook eens buiten in de zon en in de schaduw neer. Daar komt het waarschijnlijk ook te liggen, dus is het goed om het te zien hoe het er in natuurlijk daglicht uitziet.