Veelgestelde vragen Kunstgrasshop-XL.nl

Wij krijgen regelmatig dezelfde vragen binnen. Daarom hebben wij de meest gestelde vragen hieronder genoteerd.

Leggen jullie kunstgras aan?

Helaas leggen wij geen kunstgras aan bij klanten. Wil je dit toch graag uitbesteden? Neem dan contact op met een lokale hovenier.

Welke kant moet ik kunstgras op leggen?

Wanneer je een kunstgrasveld gaat aanleggen, is het belangrijk om ervoor te zorgen dat het kunstgras de goede kant op ligt. Je houdt dus rekening met de legrichting.

Eigenlijk geldt altijd: het kunstgras komt het beste tot zijn recht wanneer je tegen de vezelrichting in kijkt. Dit houdt in dat wanneer de grassprieten omvallen, ze naar jou toe omvallen. Je kunt ook prima kunstgras tegen de zijkant van het kunstgras aankijken. Probeer in ieder geval te voorkomen dat je met het kunstgras ‘meekijkt’.

Wanneer je kunstgrasveld uit meerdere losse stukken bestaat, is het belangrijk om ervoor te zorgen dat alle stukken dezelfde kant op worden gelegd.

Hoe moet ik kunstgras snijden?

Heb je een stuk kunstgras gekocht, dan moet je dit nog zelf op maat snijden. Dit kun je zelf eenvoudig doen met een Stanleymes. Wij leggen je hier stap voor stap uit hoe je dit het beste kunt doen.

Hoe moet ik kunstgras aanleggen?

Kunstgras kun je eenvoudig zelf aanleggen. Hoe je dat precies doet lees je in ons stappenplan.

Is kunstgras geschikt voor op een balkon of dakterras?

Ja, ook op een balkon of dakterras kun je genieten van heerlijk zacht kunstgras! Benieuwd hoe je dit helemaal moet aanleggen en waar je op moet letten? Je leest het hier.

Kun je kunstgras onder een zwembad of jacuzzi neerleggen?

Ja, je kunt prima een zwembad of jacuzzi plaatsen op kunstgras. Met kunstgras onder je zwembad loop je minder gras, modder of zand het water in. Daarnaast kleurt het gras niet geel en zul je geen gaten in je gazon krijgen. Lees hier waar je allemaal op moet letten.

Kun je kunstgras op tegels neerleggen?

Ja, het is mogelijk om kunstgras op tegels neer te leggen. Zorg er wel voor dat je een tussenlaag tussen de tegels en het kunstgras hebt. Dit kan brekerzand of een drukverdeeldoek zijn. Hoe je dit het beste kunt doen, lees je hier.

Hoe moet ik kunstgras onderhouden/schoonmaken?

Een kunstgrasveld hoef je weinig te onderhouden, maar mocht het toch nodig zijn, dan hebben wij een aantal tips voor je. Je kunt kunstgras indien nodig met (groene) zeep schoonmaken. Met een harde bezem opborstelen. Meer tips over het onderhoud en schoonmaken van kunstgras vind je hier.

Moet je worteldoek onder kunstgras neerleggen?

Wanneer je kunstgras in de tuin plaatst, raden wij altijd aan om hieronder worteldoek neer te leggen. Zo voorkom je dat er onkruid door de grasmat heen groeit. Wanneer je kunstgras op een balkon of andere harde ondergrond neerlegt, maak dan gebruik van stabilisatiedoek of drainagematten.

Kunstgras in de winter: waar je op moet letten

Je kunt over het kunstgras heenlopen wanneer het heeft gesneeuwd of gevroren. Je kunt ook verse sneeuw van het kunstgras afhalen. Probeer nooit ijzel te verwijderen! Hiermee kun je het kunstgras beschadigen.

Is jullie kunstgras geschikt voor honden?

Bij de productie van ons kunstgras is geen gebruik gemaakt van zware metalen of andere giftige stoffen. Indien je huisdieren hebt, kun je deze veilig op het kunstgras laten spelen. Hier kun je meer informatie vinden over honden en kunstgras.

Is jullie kunstgras veilig?

Ja, ons kunstgras is veilig. Er is geen gebruik gemaakt van giftige stoffen, zware metalen en het kunstgras is loodvrij. Het kunstgras is daarnaast getest door meer dan 200 verschillende instanties op het gebied van veiligheid en milieu. Lees hier meer over de veiligheid van ons kunstgras.

Kan ik gratis kunstgras stalen aanvragen of het kunstgras komen bekijken?

Je kunt bij ons gratis kunstgras stalen aanvragen. Daarbij kun je kiezen voor 3 verschillende soorten kunstgras. Vraag je de stalen aan op werkdagen voor 16:30? Dan geven wij ze dezelfde dag nog mee met PostNL! Je kunt de volgende dag al de gratis stalen thuis bekijken.

Welke ondergrond is geschikt voor kunstgras?

De beste ondergrond voor kunstgras is brekerzand (instrooizand). Dit type zand is grof en zorgt voor een stabiele waterdoorlatende onderlaag. Lees op de pagina ‘Wat is de beste ondergrond voor kunstgras?’ waar je allemaal op moet letten bij het aanleggen van een goede ondergrond.

Hoe wordt het kunstgras geleverd?

Het kunstgras wordt op een rol van 2 of 4 meter lang geleverd, afhankelijk van je bestelling. Iedere werkdag komt PostNL om 16:00 de rollen kunstgras ophalen, zodat je het kunstgras de volgende (werk)dag in huis hebt.