Kunstgras, wat kost dat?

Kosten kunstgras

Je ziet het steeds meer in de stadstuin, maar ook bij grotere projecten: kunstgras. Kunstgras heeft vele voordelen ten opzichte van echt gras. Zo heb je geen water nodig om het gras mooi groen te houden, hoef je het niet te maaien en ook geen onkruid te verwijderen. Daarnaast ziet kunstgras er tegenwoordig steeds realistischer uit, waardoor het van een afstandje net op echt gras lijkt. Ben je helemaal om en heb je interesse in kunstgras in je tuin, op je balkon, dakterras of voor een project? Dan vind je de kosten van het kunstgras hieronder!

De prijs-kwaliteit verhouding van kunstgras

In onze collectie vind je 8 verschillende soorten kunstgras. Waarom maar 8? We hebben voor jou de beste kunstgrassoorten uitgezocht in de desbetreffende poolhoogte-categorie. Dat maakt het uitzoeken van het beste kunstgras weer een beetje makkelijker!

De kosten van het kunstgras wordt vooral bepaald door de kwaliteit en de hoogte van het kunstgras. Het kunstgras wat je in onze collectie vindt heeft een hoge dichtheid, waardoor het gras vol en stevig aanvoelt. Ondanks de hoge dichtheid laat het kunstgras voldoende water door bij een flinke regenbui (tot 60L per vierkante meter per minuut).

Door een hoge dichtheid van het kunstgras ziet het gras er ook een stuk natuurlijker uit. Bij het kunstgras wat wij aanbieden zijn er tussen de hogere sprieten ook kleinere gekrulde bruine sprieten geweven. Hierdoor krijgt het kunstgras een natuurlijke look en feel.

De kosten per soort kunstgras

Helaas hebben wij geen legservice bij ons kunstgras, maar het kunstgras is zeer eenvoudig zelf te leggen. In een paar eenvoudige stappen heb je het zo voor elkaar.

De prijzen van het kunstgras gaan per vierkante meter. De prijzen zijn als volgt:

 • Kunstgras Heuvelrug 20 mm (kort stevig kunstgras): € 21,95 per vierkante meter
 • Kunstgras Oosterschelde 30 mm (middelhoog zacht kunstgras): € 25,95 per vierkante meter
 • Kunstgras Biesbosch 33mm (middelhoog stevig kunstgras): € 24,95 per vierkante meter
 • Kunstgras Veluwe 38mm (vol zacht kunstgras): € 32,95 per vierkante meter
 • Kunstgras Wadden 40 mm (vol zacht kunstgras): € 33,95 per vierkante meter
 • Kunstgras Heide 45 mm (hoog zacht kunstgras): € 36,95 per vierkante meter
 • Kunstgras Groene Jonker 45 mm (best kwaliteit kunstgras): € 34,95 per vierkante meter
 • Kunstgras Loonse Duinen 50 mm(hoog stevig kunstgras): € 42,95 per vierkante meter

Bij het uitkiezen van het kunstgras kun je de gewenste afmetingen kiezen. Daarnaast kun je de bijbehorende accessoires selecteren, zoals kunstgrastape en graspennen. Ons systeem rekent vervolgens uit hoeveel je van alles nodig hebt en wat de totale kosten zijn.

Bekijk hier al het kunstgras

De eigenschappen van het kunstgras

Zoals gezegd worden de kosten van het kunstgras bepaald door de kwaliteit en de hoogte van het gras. Het kunstgras heeft ook diverse andere eigenschappen waardoor het kunstgras een hogere prijs heeft. Deze eigenschappen zijn:

 • Al het kunstgras is voorzien van Uv-bescherming tegen UVA en UVB zonnestralen. Zo blijft het kunstgras ook na vele jaren nog mooi!
 • Het kunstgras is veilig voor mens en dier. Zo is het kunstgras loodvrij en wordt het geproduceerd zonder het gebruik van zware metalen, zoals Cd, Hg en Cr.
 • Het kunstgras is anti-bacterieel, anti-statisch en brandvertragend.
 • Het kunstgras heeft een natuurlijk look en feel.