Kunstgras, wat heb je nodig?

Kunstgras gereedschap

Laat je tuin het hele jaar door stralen met het altijd groene kunstgras van Kunstgras-XL. Kunstgras heeft als eigenschap dat het weinig onderhoud nodig heeft én je kunt het ook nog eens hartstikke eenvoudig zelf aanleggen. Maar, wat heb je nodig voor het aanleggen van kunstgras? Hieronder geven wij je een handig overzicht zodat je zeker weet dat je niets te kort komt!

Wat heb je nodig voor het leggen van kunstgras?

De volgende gereedschappen en tools heb je nodig voor het leggen van kunstgras:

  • Het kunstgras zelf
  • Een grote waterpas
  • Brekerzand
  • Stabilisatiedoek en/of valdemping
  • Stanleymes
  • Trilplaat
  • Zelfklevende kunstgrastape
  • Kunstgrashaken
  • Bezem

Wat ga je waar voor gebruiken?

Je hebt dus een hoop gereedschap nodig om kunstgras aan te leggen! Als eerste moet je zorgen voor een goed drainerende bodem waar het kunstgras op komt te liggen, mits je het natuurlijk in je tuin legt. Hiervoor kun je het beste brekerzand gebruiken. Het zand kun je aan trillen met een trilplaat, zodat je zeker weet dat je een vlakke, stevige bodem hebt.

Met de waterpas kun je vervolgens kijken of je tuin waterpas ligt of juist een schuine afloop heeft voor het afvoeren van het water.

Op het zand leg je als eerste het stabilisatiedoek neer. Het stabilisatiedoek zorgt ervoor dat er geen onkruid kan groeien tussen het kunstgras en dat het kunstgras ook stabiel op zijn plek blijft liggen. Indien je speeltoestellen gaat plaatsen op het kunstgras, kun je op de gewenste plek ook nog valdemping plaatsen. Valdemping heeft een hoog schokabsorberend vermogen, dus perfect voor vallende kinderen!

Kunstgras leggen, wat heb je nodig?

Vervolgens plaats je op het stabilisatiedoek en de valdemping het kunstgras. Kom je niet helemaal uit met de afmetingen van het kunstgras? Dan kun je via de onderzijde van het kunstgras – dus de zwarte kant – het kunstgras op maat snijden met een stanleymes. De zijkanten van het kunstgras zet je vast met kunstgrashaken om de 50 centimeter.

Bestaat je kunstgrasveld uit meerdere stukken kunstgras? Dan kun je deze aan elkaar vastmaken met zelfklevende kunstgrastape.

In onze uitgebreide handleiding ‘Kunstgras leggen in 7 eenvoudige stappen’ vind je allerlei foto’s die je op de goede weg helpen!