Kunstgras en vorst: waar moet je op letten in de winter

Kunstgras en vorst

Help, de winter staat weer voor de deur. Je hebt afgelopen jaar kunstgras van Kunstgras-XL in de tuin gelegd en het begint nu stevig te vriezen. Kan het kunstgras tegen vorst en waar moet je rekening mee houden tijdens de winter? We vertellen je hier graag meer over zodat je in het voorjaar weer kunt genieten van een prachtig groen gazon.

Kan kunstgras tegen vorst?

We kunnen hier heel kort over zijn: ja. Strenge vorst is niet schadelijk voor het kunstgras wat je in de tuin hebt liggen. Het materiaal waar ons kunstgras van is gemaakt is PE / PNE. Dit is vorstbestendig.

Wanneer het heeft gevroren kun je ook nog prima over het kunstgras heen lopen. Probeer niet het ijzel te verwijderen, hiermee kun je namelijk wel het kunstgras beschadigen.

Het onderhoud van kunstgras in de winter

Indien gewenst kun je sneeuw van het kunstgras verwijderen. Dit is niet noodzakelijk. Let er wel op dat er geen ijsplaat is gevormd onder het kunstgras. Net zoals bij ijzel kan dit schade aan het kunstgras veroorzaken wanneer je dit probeert te verwijderen.

Je kunt sneeuw ook gewoon laten liggen op het kunstgras. Het zal vanzelf een keer smelten en het overtollige water loopt gewoon door het kunstgras de bodem in. We raden het af om sneeuw te verwijderen met zout.

Vragen over het kunstgras? 

Heb je meer vragen over ons kunstgras? Bekijk onze uitgebreide kunstgras-kennisbank. Hier vind je allerlei informatiepagina's en handige tips over het kunstgras. Voor andere vragen kun je ook altijd terecht bij onze kunstgras-experts. Zij staan je graag te woord! Je kunt ons bereiken via de chat, mail of telefonisch op 078 - 699 0172.