Kunstgras beste kwaliteit kopen? Hier moet je op letten!

Kunstgras beste kwaliteit kopen? Ontdek het kunstgras van Kunstgras-XL

Wanneer je kunstgras aan het uitzoeken bent, wil je natuurlijk wel kunstgras van de beste kwaliteit. Maar hoe weet je nu precies welke kunstgras het beste is en waar moet je op letten? Om je een eind op de goede weg te helpen, hebben wij alle punten voor jou op een rij gezet!

Bekijk hier het beste kwaliteit kunstgras

Is beter kunstgras ook duurder?

Duurder hoeft natuurlijk niet altijd beter te zijn. Over het algemeen kunnen we wel stellen dat het duurdere kunstgras van betere kwaliteit is. De kosten worden namelijk bepaald door het productieproces. Denk hierbij aan meer vezels per vierkante meter, verschillende kleuren kunstgrasvezels, kortere bruine vezels tussen de groene grassprieten doorgeweven en nog veel meer.

Op welke kleuren moet je letten bij het kunstgras?

Wil je kunstgras in de tuin of op je balkon neerleggen dat net echt lijkt? Dan is het kleurenspel van de grassprieten ontzettend belangrijk. Kijk bijvoorbeeld naar de verschillende groentinten van het kunstgras. Echt gras heeft namelijk ook verschillende kleuren grassprieten. Let daarnaast ook op de kortere bruin gekrulde vezels tussen de grassprieten. Hierdoor blijft het kunstgras beter overeind staan, lijkt het voller en oogt het natuurlijker.

Op goede kwaliteit kunstgras wordt vrijwel altijd een UV-garantie gegeven, zo ook op het kunstgras van Kunstgras-XL.nl. Op ons kunstgras ontvang je 10 UV-garantie, zodat je zeker weet dat na vele warme zomers je kunstgras er nog stralend bij ligt.

Waar is het kunstgras van gemaakt?

Kunstgras kan van verschillende materialen worden gemaakt. Het kunstgras van Kunstgras-XL.nl is gemaakt van PE (polyetheen) & PP (polypropyleen) of van PE & PNE. Door het gebruik van verschillende materialen krijgt het kunstgras een natuurlijker uiterlijk en is het van hoge kwaliteit. Het voelt daarnaast ook fijner aan.

Hoe ziet het productieproces van het beste kunstgras eruit? 

Wanneer je opzoek bent naar het kunstgras van de beste kwaliteit, controleer dan daarbij of er wat wordt verteld over het productieproces. Zo wordt bij het kunstgras van Kunstgras-XL.nl geen gebruik gemaakt van zware metalen (zoals Cd, Hg en Cr) en is het kunstgras loodvrij. Zo weet je zeker dat je veilig van het kunstgras kunt genieten. 

Ook heeft het kunstgras een brandvertragende werking en is het kunstgras uitvoerig getest door meer dan 200 instanties.

Ontdek het kunstgras van de beste kwaliteit gratis bij jou thuis

Wil je nu zelf de kwaliteit controleren van het beste kunstgras? Vraag onze gratis stalen aan! Wij verkopen 4 premium kunstgrassoorten welke allen staan de voor de beste kwaliteit in hun poolhoogte (hoogte van het kunstgras). Je kunt maximaal van 3 soorten een gratis kunstgrasstaal aanvragen om deze thuis te bekijken. Selecteer de gewenste kunstgrassoorten, voeg ze toe aan je mandje en wij komen de kunstgrasstalen gratis bij jou thuis bezorgen.

Vraag hier 3 gratis kunstgrasstalen aan