Hoe kunstgras snijden?

Heb je een stuk kunstgras gekocht, maar moet je dit nog op maat snijden? Dat kun je eenvoudig zelf doen! Wij leggen je hieronder stap voor stap uit hoe je dit het beste kunt doen, want het is zonde als het mis gaat. 

Zorg voor de juiste gereedschappen om het kunstgras te snijden

Je hebt voor het snijden van het kunstgras het volgende nodig:

  • Een scherp en stevig Stanleymes
  • Een lange lat
  • Een meetband

Stap 1: Het meten en aftekenen van het kunstgras

Waar komt je kunstgras te liggen? Is dit een eenvoudig vierkant of rechthoekig vlak of moet je het kunstgras in een bijzondere vorm gaan snijden? 

  1. Meet de plaats nauwkeurig waar het kunstgras komt te liggen.
  2. Rol het kunstgras uit en leg deze op zijn kop (dus met de grasvezels op de grond en de zwarte kant boven).
  3. Teken op de zwarte kant (de rug) het vlak wat je nodig hebt, zodat je precies weet je wat moet uitsnijden.

TIP: Je kunt het beste meten over de lengte van het kunstgras. Zo kun je de vezelbanen volgen van het kunstgras en kun je het kunstgras makkelijker en netter afsnijden. Gebruik een lange lat om het kunstgras over de breedte te snijden.

Stap 2: Het snijden van het kunstgras

Wanneer je precies weet wat je moet uitsnijden van het kunstgras, is het tijd om echt te beginnen! Snijd het kunstgras met het Stanleymes tussen de vezelbanen door. Dit doe je op de zwarte kant (de rug) van het kunstgras. Houd hierbij het Stanleymes een beetje schuin, zodat het makkelijker gaat. Wees secuur, want je kunt het maar één keer goed doen.

Het plaatsen van het kunstgras

Wanneer het kunstgras helemaal op maat is gesneden, is het tijd om het op de juiste plek te leggen. Dit kun je doen in 8 eenvoudige stappen. Let hierbij wel op dat een goede ondergrond voor het kunstgras erg belangrijk is.